Hoe word ik gezien op activiteitenplatform Strava?

Foto Getty Images

Als je hardloopt of fietst, komt er een moment dat iemand begint over Strava, het sociale platform voor iedereen die hardloopt of fietst (of wandelt, en nog een paar van die activiteiten). Mocht je zwichten, bijvoorbeeld omdat je het handig vindt, zo’n overzicht van al je trainingen (met alle mogelijke informatie), dan zou er een moment kunnen komen dat je denkt: oké, maar waarom doe ik dit eigenlijk? Ik wil ook een like!

Want dat is het goud van een sociaal platform natuurlijk: zien en gezien worden. Dé manier om aan likes en volgers te komen is niet anders dan op Facebook en Instagram: veel liken en veel volgen. Omdat sporters daar helemaal geen tijd voor hebben, heeft Strava daar iets handigs op bedacht: Klik op een Strava-activiteit (van jou of van een ander), klik schuinonder de oranje balk met ‘Analyse bekijken’ op de knop ‘Groep weergeven’ en zie wie er nog meer deelnamen aan die activiteit. Schud dan (serieus) je telefoon met een flinke polsbeweging een paar keer heen en weer en wacht tot er een pop-up verschijnt met ‘Kudo’s geven aan: Sporters die ik volg of Alle sporters’. Kies voor de laatste.

Blijf zo liefde aan de wereld geven, dan komt die liefde vanzelf bij je terug.