Minister Hoekstra onaangekondigd naar Oekraïne

Kiev Wopke Hoekstra is dinsdagochtend in Oekraïne aangekomen, waar hij zal spreken met president Zelensky. Ook gaat hij de Nederlandse ambassade in Kiev heropenen.

Minister Wopke Hoekstra (Buitenlandse Zaken, CDA) brengt dinsdag een onaangekondigd bezoek aan Oekraïne. Dat bevestigt het ministerie van Buitenlandse Zaken na berichtgeving van De Telegraaf. Hoekstra zal dinsdagmiddag met de Oekraïense president Volodymyr Zelensky praten.

Hoekstra kwam ‘s ochtends in Irpin aan, een voorstad van Kiev, en heeft rond het middaguur een afspraak met Dmytro Koeleba, de Oekraïense minister van Buitenlandse Zaken. Hoekstra zal de Nederlandse steun aan Oekraïne herbevestigen en de huidige situatie bespreken. Later op de dag zal de minister de Nederlandse ambassade in Kiev heropenen.

Ook de Duitse minister van Buitenlandse Zaken Annalena Baerbock is in Oekraïne. Hoekstra en zij reisden samen, maar hebben afzonderlijke plannen.

Twitter avatar WBHoekstra Wopke Hoekstra Vanmorgen samen met @ABaerbock in #Kyiv gearriveerd voor gesprekken met leden van de Oekraïense regering. Ik ben mijn bezoek vanochtend in Irpin begonnen, een voorstad van Kyiv. 1/3 https://t.co/Tv9QmfD3RE
Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Minister Hoekstra onaangekondigd naar Oekraïne