Van der Poel tweede in tijdrit Giro, behoudt roze trui

Boedapest De Brit Simon Yates was drie seconden sneller dan Van der Poel en wist de tijdrit, de tweede etappe van de Giro d’Italia, te winnen.
Mathieu van der Poel tijdens de tijdrit in Boedapest.
Mathieu van der Poel tijdens de tijdrit in Boedapest. Foto Luca Bettini/AFP

Mathieu van der Poel is tweede geworden in de tijdrit op de tweede dag van de Giro d’Italia. Daarmee behoudt de Nederlandse wielrenner van Alpecin-Fenix de roze trui, die hij een dag eerder behaalde na winst op de eerste etappe. Winnaar van de tijdrit is de Brit Simon Yates (BikeExchange–Jayco), die drie seconden sneller was dan Van der Poel.

Van der Poel finishte na 11.53 minuten op de rit van ruim 9 kilometer in de Hongaarse hoofdstad Boedapest. De Nederlander Tom Dumoulin van Jumbo-Visma eindigde met een tijd van 11.55 minuten als derde. In het algemeen klassement staat Yates op plek twee en Dumoulin op drie, na Van der Poel op de eerste plaats.

De Giro d’Italia begon vrijdag in Boedapest en duurt tot het einde van de maand. Zondag is de laatste etappe in Hongarije, een vlakke rit van het zuidoostelijke Kaposvár naar het centraal gelegen Balatonfüred aan het gelijknamige meer. Maandag is de eerste rustdag. Dan vliegen de renners naar Sicilië, waar de Ronde van Italië dinsdag verder gaat.

Lees ook: Ineens was de Giro populair in 2017, het jaar dat Dumoulin won