Recensie

Recensie Podcast

Geopolitieke kwesties met de interessantste gasten

“That was frightening as hell”: Ukrainian MP on working in a warzone
Deze podcast luister je ook in onze app

Nog voor het uitbreken van de oorlog in Oekraïne leek de interesse in geopolitieke kwesties te groeien. Ook podcastland bewoog mee; de Podcastclub tipte eerder al eens de podcasts Wereldmachten, Tug of War en Café Europa.

Maar in The Rachman Review hoor je pas écht interessante gasten. Laatst waren o.a. Harvard politicoloog Graham Allison en voormalig hoofd van de World Trade Organisation Pascal Lamy te gast, en vertelde een Oekraïens politicus over het draaiende houden van het parlement tijdens de belegering van Kiev. Presentator is Gideon Rachman, columnist en chef van de buitenlandredactie van de Financial Times. Een man die zowat altijd de juiste vragen stelt en de gesprekken over sluimerende dreigingen toch zonnig weet te houden.

The Rachman Review, wekelijks afleveringen van 20-30 min, Financial Times.