Podcast

Pim
6 mei 2022
vr - 6 mei 2022
Pim
6 mei 2022
vr - 6 mei 2022
Aflevering 4: Hetze
   
Deze podcast luister je ook in onze app

Aflevering 4: Hetze

Politici konden Pim Fortuyn twee maanden voor de Tweede Kamerverkiezingen niet langer negeren, maar serieus namen ze hem niet. Daarom leek ook niemand echt te schrikken toen activisten tijdens een persconferentie zonder moeite door een haag journalisten konden dringen om drie slagroomtaarten in het gezicht van Fortuyn te gooien. Toch was het incident geen grap of stunt, maar bloedserieus; zowel voor de activisten áls voor Fortuyn. Het illustreerde hoe hoog de spanningen in de hele samenleving opliepen, twee maanden voor de landelijke verkiezingen.

Deze aflevering heeft de Prinsjespodcastprijs 2022 gewonnen.

Presentatie:
Guus Valk
Redactie:
Jennifer Pettersson, Jair Stein en Henk Ruigrok van der Werven
Productie:
Henk Ruigrok van der Werven
Montage:
Jan Paul de Bondt en Gal Tsadok-Hai
Muziek:
Darius Timmer
Mixage:
Jan Paul de Bondt