‘Ik serveerde de cakejes met honingroom’

Wat was-ie lekker Meekoken met Janneke: chocolade-auberginecakejes

Ook ik ben van de gemakkelijke en het liefst ook snelle kook- en bakkunsten. Tevens houd ik van eten met veel groenten. Echter, een lekker recept met aubergines vinden waar manlief en jongste zoon ook van genieten, was me nog niet gelukt. Dus toen ik over deze chocolade-auberginecakejes las, was ik meteen verkocht. Ik heb 300 gram pure chocola gebruikt (72 procent) en mijn twee grote aubergines bleken echt groot: ze wogen rond de 700 gram. Ik denk dat ik iets van 550 gram aubergine heb gebruikt in het recept. Omdat ik wat meer chocola had, dacht ik dat iets meer aubergine ook wel zou kunnen. Na het mixen en roeren bleek ik 24 kleine cupcakejes te hebben, in plaats van 12. Op Tweede Paasdag heb ik ze geserveerd met honingroom en ik heb de cakejes met roze fondant versierd. Zowel manlief als jongste zoon als mijn tante vond ze heerlijk! Pure chocoladesmaak en lekker voedzaam. En inderdaad, ze hadden geen spoor van aubergine geproefd. Mijn vader vond het cakeje te puur, misschien dat iets minder pure chocola ook goed had gekund.

Lees ook het nagekookte recept: Paasspektakel(tje): choco-auberginecakejes