Recensie

Recensie Podcast

Warrig en snel afgeleid

In deze persoonlijke audiodocumentaire onderzoekt Anna Dijk hoe haar hoofd werkt. Heeft ze ADHD, en wat zou die diagnose voor haar betekenen?
#180 - Hoe ik leerde om op te staan van de bank - documentaire
Deze podcast luister je ook in onze app

Parelradio is een podcast waarin je de mooiste audiodocumentaires en hoorspelen voorschotelt krijgt. Zo ook Hoe ik leerde om op te staan van de bank, een audiodocumentaire van begin dit jaar die mij is bijgebleven. Podcastmaker Anna Dijk laat je hierin van dichtbij meevoelen hoe de gedachten in haar hoofd heen en weer springen.

In gesprekken met haar familie (voor wie snel afgeleid raken niet vreemd is) en in persoonlijke opnames (waarin ze verdrietig op de bank in haar microfoon praat), onderzoekt ze of ze ADHD heeft, en wat dat dan voor haar betekent. Ze weet het gevoel van onmacht dat ze heeft prachtig te verwoorden: „Het voelt alsof een deel van mijzelf een eigen wil heeft, die doet wat zij wil zonder met mijzelf te overleggen.”

Hoe ik leerde om op te staan van de bank, een aflevering van een uur, Docs.