‘Dit glutenvrije brood is zacht, verend en goed samenhangend’

Wat was-ie lekker Meekoken met Janneke: Glutenvrij sodabread

Wat was-ie lekker

Wat was-ie lekker

Vanaf dat mijn oudste dochter (14) drie jaar is, weten wij dat zij coeliakie heeft, en sindsdien eet zij glutenvrij. Daar is prima mee te leven, alleen dat brood blijft een terugkerend probleem.

Lees ook: Het recept voor glutenvrij brood

We hebben alle broodsoorten die beschikbaar zijn uitgeprobeerd en daar zitten best aardige varianten tussen, maar of die fabrieksmatig geproduceerde baksels nou zo gezond zijn is de vraag. Ook bakken we de laatste jaren zelf brood voor haar en dat lukt heel aardig, maar we zijn altijd op zoek naar nog betere recepten. Ik was dan ook bijzonder verheugd toen ik het recept voor glutenvrij sodabread in de krant zag staan.

We hebben het meteen uitgeprobeerd en waren allebei heel enthousiast. Hoewel wij goed thuiszijn in glutenvrije meelsoorten, hadden wij nog nooit van sorghummeel gehoord, dat hebben we vervangen door maïsmeel. De baktijd hebben we iets aangepast: eerst 20 minuten op 225, daarna nog 40 op 180 graden. Dit is het beste glutenvrije brood dat wij ooit gebakken hebben, zowel qua smaak als substantie: zacht, verend en goed samenhangend!