Afghanistan

Zeker zes doden bij bomaanslag op jongensschool in Kabul

Bij twee bomaanslagen op een jongensschool in Kabul zijn dinsdag zes mensen gedood en meer dan twintig gewond geraakt. De aanslag is niet meteen opgeëist, maar in dit deel van de Afghaanse hoofdstad, waar veel Hazara sjiieten wonen, hebben aanhangers van Islamitische Staat eerder aanslagen gepleegd. Volgens een eerste reconstructie waren de bommen achtergelaten in rugzakken net buiten het gebouw van de Abdul Rahim Shahidschool, maar wel binnen het hek. Lokale woordvoerders hebben gezegd te vrezen dat een aantal slachtoffers hun verwondingen niet overleven. Hazara's vormen een religieuze en ethnische minderheid in Afghanistan. Zij worden door soennitische moslims beschouwd als ketters en zijn veelvuldig doelwit geweest van aanslagen voor militante soennieten. (Reuters, AFP)