‘Heerlijk stevig, maar niet te zoet’

Wat was-ie lekker Meekoken met Janneke: Oekraïense kaascake.

Wat was-ie lekker

Wat was-ie lekker

Cheesecake is een van mijn favoriete taarten maar regelmatig valt de vulling tegen. Ik vind het vooral vaak te zoet. Een goede cheesecake maken zou een leuke zijn voor Heel Holland Bakt. Meteen toen ik het recept voor de Oekraïense kaascake met rabarber-aardbeienmoes las, dacht ik: die ga ik maken. Hij was heerlijk stevig, maar niet te zoet.

Het is een makkelijk recept. Behalve de ricotta heb je de meeste ingrediënten doorgaans wel in huis. Het kwartiertje laten staan voor hij de oven in moest heb ik overgeslagen, maar ik denk niet dat hij eronder geleden heeft. Het deed denken aan een soort cheesecake zonder bodem. Ik heb het eindresultaat meegenomen naar mijn werk en daar hebben we ervan genoten. Mocht je last minute voor een paasbrunch worden uitgenodigd, dan is succes denk ik verzekerd als je deze bijdraagt. Mijn groenteman had nog geen rabarber van de koude grond en aardbeien zijn helemaal niet te betalen op dit moment, dus een pot rabarber-aardbeienjam die ik nog van vorig jaar had staan bracht uitkomst.

Lees ook het nagekookte recept: Koken voor Oekraïne