Recensie

Recensie Media

Nieuw op streaming week 14: Tokyo Vice, Single Drunk Female, en Savile: A British Horror Story

On demand Weekoverzicht van nieuwe series en films op streamingdiensten. Deze keer: de gevaarlijke Japanse onderwereld, een vrouw met een drankprobleem, en een man die ooit een van de meest geliefde tv-presentatoren in het VK was.

Ansel Elgort als journalist Jake Adelstein in de serie ‘Tokyo Vice’
Ansel Elgort als journalist Jake Adelstein in de serie ‘Tokyo Vice’ Foto Eros Hoagland/ HBO Max

Tokyo Vice

Journalist Jake Adelstein onderzoekt de gevaarlijke Japanse onderwereld in deze misdaadserie. Eind jaren negentig ging de echte Adelstein (gespeeld door Ansel Elgort) als eerste Amerikaan aan de slag bij de grote krant Yomiuri Shimbun. Hij schreef over misdaad en mocht als journalistiek groentje op pad met de ervaren rechercheur Hiroto Katagiri (een rol van Ken Watanabe). Katagiri nam het op tegen de Yakuza, de Japanse maffia. Michael Mann (Miami Vice, Heat) is betrokken als producent en regisseerde de eerste aflevering. De serie is gebaseerd op het boek Tokyo Vice: An American Reporter on the Police Beat in Japan.

HBO Max, 8 afleveringen.

Single Drunk Female

Amerikaanse comedyserie over een vrouw met een drankprobleem. De 28-jarige Samantha Fink bereikt op een dag een dieptepunt na een genante vertoning bij een hip mediabedrijf in New York. Ze wordt gedwongen om iets te doen aan haar situatie. Om gevangenisstraf te vermijden, trekt ze in bij haar bemoeizuchtige moeder en gaat ze werken in een supermarkt.

Disney+, 10 afleveringen.

Jimmy Savile: A British Horror Story

Documentaireserie. Jimmy Savile was een van de meest geliefde tv-presentatoren in het VK. Kort na zijn dood in 2011 kwam naar buiten dat de BBC-ster in een tijdsbestek van meer dan vijftig jaar ontzettend veel kinderen misbruikt heeft. Hoe kon hij al die tijd zijn gang gaan?

Netflix, 3 afleveringen.