In beeld

De indrukwekkendste foto’s van de maand

De fotoredactie van NRC selecteert elke maand de indrukwekkendste en beste nieuwsfoto’s die binnenkomen op de redactie.
Een inwoner van het dorp Sukajaya in de Indonesische gemeente Serang ligt op de bank in haar overstroomde huis. Sinds 1 maart wordt centraal-Indonesië getroffen door zware regenval, met overstromingen tot gevolg. Honderden mensen zijn geëvacueerd.
Foto Dziki Oktomauliyadi / AFP
Een afvalverzamelaar in Nairobi, Kenia, doet een dutje nadat hij op een vuilnisbelt in een buitenwijk van Nairobi recyclebare producten heeft verzameld die hij kan doorverkopen. Tijdens de International Waste Pickers Day, op 1 maart, worden elf afvalverzamelaars herdacht die in 1992 werden gedood in Colombia en vragen afvalverzamelaars aandacht en waardering voor hun beroep.
Foto Daniel Irungu / EPA
Een moeder houdt haar pasgeboren baby vast in de kelder van een kraamkliniek in Kiev die gebruikt wordt als schuilkelder, terwijl buiten het luchtalarm afgaat als waarschuwing voor een luchtaanval.
Foto Roman Pilipey / EPA
Drie meisjes staan achter glas op het terrein van het Agda Hotel in de Ethiopische stad Semera. Duizenden Eritreeërs vluchtten te voet om aan het geweld in het land te ontsnappen. Onder het totalitaire regime van Eritrea is er geen politieke of persvrijheid en een beperkte godsdienstvrijheid.
Foto Eduardo Soteras / AFP
Een dronefoto toont de Franse koorddanser Nathan Paulin, die op een slackline op 108 meter hoogte een afstand van 620 meter probeert te overbruggen tussen twee windturbines in het windpark van Peuchapatte in Zwitserland.
Foto Laurent Gillieron / EPA
De Amerikaanse vice-president Kamala Harris bezocht deze maand de plaats Selma in de Amerikaanse staat Alabama, ter ere van de 'Bloody Sunday'-herdenking. Op de historische bloederige zondag, op 7 maart 1965, werden demonstranten voor burgerrechten - rechten voor zwarte Amerikanen in het bijzonder - tijdens een protestmars aangevallen en tegengehouden door lokale handhavers.
Foto Elijah Nouvelage / AFP
Afgelopen maand werd wereldwijd Internationale Vrouwendag gevierd. Twee vrouwelijke demonstranten omhelzen elkaar tijdens een mars door Montevideo, de hoofdstad van het Zuid-Amerikaanse Uruguay.
Foto Mariana Greif / Reuters
Mensen wonen de begrafenisstoet bij van het vermoorde 24-jarige meisje Rafiya Nazir in het Indiase Srinagar. Nazir werd gedood toen een granaat neerkwam op een drukke straat in het midden van de plaats in de regio Kasjmir, dat al decennia onderwerp van conflict tussen India en Pakistan is.
Foto Farooq Kahn / EPA
De Franse minister van Cultuur Roselyne Bachelot bezocht eerder deze maand de archeologische onderzoekslocatie bij de Notre Dame in Parijs. Tijdens restauratiewerken werd onder de vloer van de kathedraal een eeuwenoude sarcofaag gevonden. De lijkkist, gemaakt van lood, werd ontdekt tijdens herstelwerkzaamheden die nodig waren na de brand van 2019.
Foto Julien de Rosa / AFP
Zand uit de Sahara bereikte deze maand Europa. Dat gebeurt wanneer de wind over een lange afstand van zuid naar noord waait. Op deze foto bedekt het zand bergtoppen in het skigebied Piau-Engaly in Zuid-Frankrijk. Ook in Nederland was (een dunne laag) van het zand op verschillende plekken te zien.
Foto Bastien Arberet / AFP
Motorrijders in Bukavu, een stad in het oosten van de Democratische Republiek Congo, staan in de rij voor de pomp. Als gevolg van de oorlog in Oekraïne stijgen de brandstofprijzen wereldwijd. Verschillende internationale organisaties waarschuwen dat dit met name voor de armsten van de wereld problematisch zal zijn. Dit pompstation in Bukavu is het enige in de stad die de prijzen op benzine en diesel niet heeft verhoogd.
Foto Guerchom Ndebo / AFP
Een schoonmaker doet zijn of haar werk in de aankomsthal op de internationale luchthaven van Hongkong. De ruimte waar passagiers in quarantaine moeten na aankomst, ligt naast deze aankomsthal. Hongkong hanteert, net als China en Singapore, een 'zero-Covidbeleid': een strategie die erop was gericht om Covid-19 volledig uit te bannen.
Foto Tyrone Siu / Reuters
Reddingswerkers zoeken naar zwarte dozen op de plek waar het vliegtuig van China Eastern Airlines neerstortte. Niemand heeft de vliegtuigramp in het zuidwesten van China overleefd. De brand die ontstond nadat het vliegtuig was neergestort, was groot genoeg om vanuit de ruimte te zien.
Foto AP
Honden lopen langs het levenloze lichaam van een inwoner van de Oekraïense stad Irpin. De Russische aanvallen op de voorstad van Kiev duren voort. Er werd de afgelopen weken hevig gevochten in Irpin, waardoor grote delen van de stad verwoest raakten en burgers in groten getale op de vlucht sloegen.
Foto Serhii Mykhalchuk / Reuters
Leden van de bendes Mara Salvatrucha en Barrio 18 in de gevangenis in Ciudad Barrios in El Salvador. In het Midden-Amerikaanse land is sinds zondag een noodtoestand van kracht vanwege een plotselinge explosie van bendegeweld. Het leger en de politie kan daardoor nu daadkrachtiger optreden.
Foto El Salvador's Presidency Press Office / AFP
Braziliaanse families lopen door een gat in de grensmuur om de Verenigde Staten te bereiken. De regering-Biden heeft nieuwe, snellere procedures aangekondigd om de asielaanvragen af te handelen. Zijn belofte om de circa elf miljoen immigranten zonder juiste papieren die al in de VS wonen een pad richting burgerschap te bieden, heeft hij nog niet kunnen inlossen.
Foto Eugene Garcia / AP