KLM haalt bijna driehonderd Oekraïners op uit Dominicaanse Republiek

278 Oekraïners die vanwege de oorlog in hun land waren gestrand in de Domincaanse Republiek zijn zaterdag opgehaald met een toestel van KLM. De groep is in de middag geland op Schiphol, meldt NH Nieuws. Wat er met de groep gaat gebeuren is niet bekend.

Eerder deze week schreef het Dominicaanse ministerie van Toerisme dat er zeker 1900 Oekraïense toeristen vastzaten op het eiland. Zij mogen in hun hotel blijven tot ze naar huis of een ander land kunnen.

Wat er met 15.000 gestrande Russische toeristen gaat gebeuren is nog niet duidelijk. Vanwege de sluiting van het Europese, Amerikaanse en Canadese luchtruim kunnen zij niet zomaar terugvliegen naar Rusland. De Dominicaanse autoriteiten zeggen hier nog een oplossing voor te zoeken.