Knalkleuren en hoge hakken mogen weer

Wat wordt het? Mayke aan de Stegge (52) is eigenaar van luxe schoenenwinkel Mayke in Oisterwijk voorspelt dat we de komende tijd op zoek gaan naar kleur en gezelligheid.
Mayke aan de Stegge: "We gaan weer de hoogte in en het mag heel uitgesproken zijn."
Mayke aan de Stegge: "We gaan weer de hoogte in en het mag heel uitgesproken zijn."

Mayke aan de Stegge (52) is eigenaar van luxe schoenenwinkel Mayke in Oisterwijk. Dit is wat vrouwen dit voorjaar aan hun voeten willen, volgens haar:
„Vrijheid, dat is wat het komende seizoen gaat kenmerken. Bijna elk merk had de afgelopen periode wel soft wear, joggingpakken en sneakers in zachte tinten. Dat was heerlijk in de tijd dat we veel binnen zaten, het voelde heel veilig. Maar nu leggen we mondkapje, sneakers en joggingpak weg en gaan we weer op zoek naar kleur en gezelligheid. We willen knallen, we willen flaneren.

„JW Anderson komt met Birkenstock-achtige instappers met een enorme gesp erop, onder andere in knalgroen. Jimmy Choo heeft hoge sleehakken van rotan, en hele leuke raffia schoentjes. Die heeft hij vaker, maar altijd in neutrale tinten. Nu brengt hij ze in knaloranje. Ook See by Chloé en Stella McCartney hebben normaal gesproken veel aardetinten in de collectie, maar nu schoenen in heldere primaire kleuren en ook metallics. Het mag heel uitgesproken zijn.

„En we gaan weer de hoogte in. De hak komt, naast modellen als clogs, weer terug in het straatbeeld. Daarbij is niet alleen de kleur opvallend, ook met de vorm wordt geëxperimenteerd. Dat zie je bijvoorbeeld bij Filling Pieces, dat een sandaal met een opengewerkte hak heeft.”