Oekraïne: Wit-Russische troepen zijn de grens overgestoken

Het grensgebied in het Oekraïense Tsjernihiv.
Het grensgebied in het Oekraïense Tsjernihiv. Foto Valentyn Ogirenko/Reuters

Hoewel de Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko anders beweert, zijn Wit-Russische troepen inmiddels wel de grens overgestoken om mee te vechten in Oekraïne. Dat zegt althans het Oekraïense parlement dinsdagochtend via Twitter, dat zich op zijn beurt baseert op woordvoerder Vitali Kyrylov van de Oekraïense krijgsmacht.

Volgens het Oekraïense parlement zijn de Wit-Russische troepen het land via de grensregio Tsjernihiv binnengetrokken om daar met de Russen tegen Oekraïne te vechten. Waar de troepen heen gaan, is niet bekend. De stad Tsjernihiv, hoofdstad van de gelijknamige regio, ligt op zo’n 140 kilometer afstand van Kiev.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Burgemeester Marioepol: onze stad wordt ‘constant’ beschoten