Podcast

Vandaag
22 feb 2022
di - 22 februari 2022
Vandaag
22 feb 2022
di - 22 februari 2022
De macht van de kiezer wordt in gemeenten steeds kleiner
   
Deze podcast luister je ook in onze app

De macht van de kiezer wordt in gemeenten steeds kleiner

Gemeenten zitten klem: met de gemeenteraadsverkiezingen voor de deur is er een gebrek aan kandidaten voor de gemeenteraad. Den Haag schuift de uitvoering van belangrijke taken, zoals jeugdzorg of schuldhulpverlening door naar gemeenten en dat dwingt die weer tot samenwerking met andere gemeenten. Het gevolg: een democratisch tekort.

Politiek verslaggever Mark Lievisse Adriaanse volgt deze patstelling vanuit een van de meest gemiddelde gemeente van Nederland.

Meer weten over de gemeenteraadsverkiezingen? De komende vier weken brengt de politieke redactie de special 'Lokale zaken'. Over de kandidaten en lijsten, de gemeentefinanciën en tekorten. Wat is de verhouding tussen landelijke en lokale partijen? en wie controleert de gemeenteraad?

Luister de serie in je favoriete podcast app.

Lees hier het stuk dat Mark Lievisse Adriaanse erover schreef https://www.nrc.nl/nieuws/2022/02/18/wat-heeft-ijsselstein-nog-te-zeggen-over-ijsselstein-macht-van-de-kiezer-wordt-in-gemeenten-steeds-kleiner-a4090588

Gast:
Mark Lievisse Adriaanse
Presentatie:
Egbert Kalse
Productie:
Ruben Pest
Montage:
Misja van Waterschoot