Code rood voor kustprovincies en Waddengebied

Het KNMI waarschuwt voor harde windstoten tot 120 kilometer per uur.
Het KNMI waarschuwt voor harde windstoten tot 120 kilometer per uur. Foto Bart Maat/ANP

Code rood geldt vrijdagmiddag vanaf 14.00 uur voor voor het Nederlandse Waddengebied en de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland, Zeeland, Flevoland en Friesland vanwege storm Eunice. Dat heeft het het Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut bekendgemaakt. In de gebieden geeft het KNMI code rood af vanwege verwachte windstoten van 100 tot 130 kilometer per uur.

De rest van het land, met uitzondering van de provincie Limburg, krijgt code oranje. De piek van de (extreem) zware winden wordt in de namiddag en avond verwacht. Het KNMI waarschuwt voor „aanzienlijke schade en zeer gevaarlijke situaties”, zoals omvallende bomen en rondvliegende voorwerpen.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Code rood voor kustprovincies en Waddengebied