Recensie

Recensie Podcast

Islamofoob nepnieuws ontrafeld

Brian Reed (S-Town) en journalist Hamza Syed werkten vijf jaar aan deze podcast over een mysterieuze brief aan de Britse overheid.

Waarom vraagt een arts een journalist om een second opinion? In The Trojan Horse Affair vertelt arts Hamza Syed over een mysterieuze brief die „levens overhoop heeft gehaald, leidde tot overheidsonderzoeken en aanpassing van het nationale beleid”. De brief zou het plan beschrijven om te infiltreren in Britse scholen en zo het onderwijs te islamiseren: Operation Trojan Horse. De arts uit Birmingham met journalistieke ambities, mist in het nieuws en de discussies in het parlement het antwoord op een basisvraag: wie schreef de brief en waarom? Dit is de nieuwe podcast van de makers van Serial en The New York Times. Brian Reed (maker van podcasthit S-Town en daardoor een soort God in podcastland) en Hamza Syed werkten vijf jaar aan dit spectaculaire verhaal. Een ware page turner in audio.

Trojan Horse Affair, 8 afl van 38-64 min, Serial/ New York Times.

Deze podcast staat ook in onze lijst met de 15 beste podcasts van de eerste helft van 2022