Recensie

Recensie Podcast

Alles poëtiseert als Simonart in Venetië is

luistert naar een podcast over Venetië, wier schoonheid het geloof in de mensheid doet wederkeren.

‘Het is, het is …” We horen dat de in een Vaporetto gezeten Serge Simonart welhaast sprakeloos van ontroering is. „Het is, ja, wat zal ik zeggen, één groot versteend fossiel, het is een almaar durend esthetisch orgasme. Oh, Venetië. Hier is de mensheid op haar best. Hier toont zij aan dat zij toch wel wat vermag. Je voelt het meteen als je hier aankomt, alles valt van je af. Bij ons is alles te fel, te snel, te luid, te lomp en te vulgair, dat alles is niet het geval in Venetië. Alles hier bestaat uit architectuur van tussen de veertiende en negentiende eeuw. Elk gebouw van later is een puist op een prachtig gelaat.” Alles, maar dan ook alles intensifieert, poëtiseert, als Simonart in Venetië is. De Vlaamse schrijver en journalist is onze gids in de podcast Met Serge Simonart door Venetië.

Met Serge Simonart door Venetië, 9 afl. van 1 uur en 44 min, Klara.