Tientallen vermisten na kapseizen boot voor de kust van Florida

Migratie Het zou gaan om een boot vol migranten die via de Bahama’s op weg waren naar de Verenigde Staten. Geen van hen droeg een zwemvest.
Een man werd gevonden op een omgeslagen boot, tientallen kilometers voor de kust van Florida.
Een man werd gevonden op een omgeslagen boot, tientallen kilometers voor de kust van Florida. Foto via AFP

De Amerikaanse kustwacht is op zoek naar 39 mensen die worden vermist nadat hun boot voor de kust van Florida was gekapseisd. Dat meldt persbureau AP woensdag. Er wordt vanuit de lucht en de zee gezocht naar de vermisten. Volgens autoriteiten gaat het waarschijnlijk om migranten die naar de Verenigde Staten werden gesmokkeld.

Op dinsdag kreeg de kustwacht melding dat een man was gered van een omgeslagen boot op ruim zeventig kilometer van de kust. Deze overlevende zei dat hij met 39 anderen vanuit de Bahama’s was vertrokken richting de VS, maar dat de boot was gekapseisd nadat deze in een storm was terechtgekomen. Geen van de opvarenden zou een zwemvest hebben gedragen.

De eilandengroep de Bahama’s, op 400 kilometer van de kust van Florida, wordt vaker gebruikt door Haïtiaanse en Dominicaanse migranten om naar de VS te gaan. Zo werden afgelopen vrijdag 88 Haïtianen ten westen van de eilandengroep van boord van een zeilschip gehaald. Ook zij probeerden naar de VS te komen, een tocht waarbij volgens Amerikaanse autoriteiten regelmatig slachtoffers vallen.