Opinie

Een fles rum

Van een klant met een mondkapje, roze haar en een heel jeugdige uitstraling, vind ik het moeilijk om zijn leeftijd te schatten. Als verkoopster van alcoholische dranken ben ik verplicht tot 25 jaar een identiteitsbewijs te vragen, dus ook aan deze klant die een fles rum wil afrekenen. „I don’t have an ID with me!” zegt hij. Als ik hem wil uitleggen dat ik het niet mag verkopen, trekt hij zijn shirt uit en wijst op zijn volgetatoeëerde lijf. „Look, lady, look, tattoos are only allowed when you’re eighteen, right? Do you want to see more?” Ik bedenk wat hij nog meer gaat laten zien, maar dan trekt hij zijn mondkapje weg. Hij is duidelijk ouder dan 25.

Lezers zijn de auteurs van deze rubriek. Een Ikje is een persoonlijke ervaring of anekdote in maximaal 120 woorden. Insturen via ik@nrc.nl