In beeld

Athene en Istanbul onder een dik pak sneeuw

Athene en Istanbul zijn deze week getroffen door ongewoon hevige sneeuwval en vrieskou, waardoor honderden mensen vast kwamen te zitten in het verkeer. Op sommige plekken viel meer dan een halve meter sneeuw en de autoriteiten hebben gestrande reizigers uit hun auto moeten redden.
De oude tempel van het Parthenon bovenop de Akropolisheuvel in Athene is bedekt met sneeuw. Maandag waren scholen in heel Athene gesloten door de sneeuw en de kou.
Foto Aris Messinis / AFP
Mensen lopen onder de Calatrava Agora, de hoofdingang van het Olympisch Sportcomplex in Athene.
Foto Elias Marcou / Reuters
Een Grieks-orthodoxe priester speelt met zijn zoon op de Filopappos-heuvel, in het centrum van Athene.
Foto Costas Baltas / Reuters
Na een sneeuwstorm zat een oudere vrouw meer dan 24 uur vast in een auto op de snelweg. Dinsdag hebben reddingsploegen zowel in Athene als in Istanbul hard gewerkt om de wegen vrij te maken. Honderden mensen zoals deze vrouw kwamen vast te zitten door het weer en de vrieskou.
Foto Michael Varaklas / AP
Auto's worden achtergelaten op de ringweg van Athene, nadat ze afgelopen dinsdag zijn stilgezet vanwege de sneeuw.
Foto Sotiris Dimitropoulos / Eurokinissi / AFP
Een stel loopt over een besneeuwd strand in de zuidelijke kuststreek van Athene.
Foto Aris Messinis / AFP
In Istanbul was het verkeer bijna geheel tot stilstand gekomen na de zware sneeuwval. De Turkse autoriteiten stuurden troepen om snelwegen vrij te maken en militaire helikopters vervoerden de zieken naar het ziekenhuis, aangezien de grootste stad van het land bedekt was met sneeuw. Een buurtbewoner wandelt op maandag in de wijk Maltepe.
Foto Yasin Akgul / AFP
Iemand heeft maïs gevoerd aan de vogels in Istanbul.
Foto Umit Bektas / Reuters
Op de luchthaven van Istanbul staan vliegtuigen geparkeerd. Het slechte weer op maandag leidde ook tot de opschorting van vluchten. De autoriteiten probeerden de landingsbanen vrij te maken om honderden vluchten weer op schema te krijgen, terwijl duizenden gestrande reizigers de nacht moesten doorbrengen op het vliegveld.
Foto Umit Bektas / Reuters
Mensen lopen langs het water in Istanbul. Burgemeester Ekrem Imamoglu riep op om vooral niet naar buiten te gaan tijdens de storm, meldt televisiestation Al Jazeera. Volgens hem was het pak sneeuw in het grootste deel van de stad dertig tot vijftig centimeter dik.
Foto Emrah Gurel / AP
Kinderen glijden over de sneeuw in de Istanbulse wijk Kucukcekmece. Scholen en winkelcentra waren gesloten, en inwoners werden gewaarschuwd voor meer vriesweer in de komende dagen.
Foto Yasin Akgul/AFP
De beroemde Hagia Sophia moskee is te zien op de achtergrond van een besneeuwd park. In sommige gebieden in Turkije lag afgelopen dagen zelfs tachtig centimeter sneeuw, zo verklaarde burgemeester Imamoglu van Istanbul.
Foto Emrah Gurel/AP