Ali B legt werkzaamheden neer gedurende onderzoek The Voice

The Voice of Holland Ali B’s management laat weten dat de uitzending van BNNVARA-programma BOOS „veel impact op Ali en zijn gezin” heeft. In afwachting van het onderzoek legt de rapper zijn werk neer.
Coach Ali B tijdens opnames van The Voice of Holland.
Coach Ali B tijdens opnames van The Voice of Holland. Foto Marco de Swart / ANP

Ali B legt zijn werkzaamheden neer gedurende het onderzoek naar seksueel grensoverschrijdend gedrag tijdens het RTL-programma The Voice of Holland. Dat maakt zijn managementbureau SPEC woensdag bekend in een verklaring op Instagram. De 40-jarige rapper stopt voorlopig met zijn werk als artiest, ondernemer en partner binnen het bureau „in afwachting van wat het Openbaar Ministerie zal besluiten omtrent de twee aangiftes die tegen hem gedaan zijn”.

SPEC schrijft dat de uitzending van BNNVARA-programma BOOS van vorige week „veel impact op Ali en zijn gezin” heeft. „Dat hij op basis van de beschuldigingen publiekelijk al wordt veroordeeld valt hem zwaar”, aldus zijn management. Ook staat in de verklaring dat het bureau meeleeft met „iedereen die ooit te maken heeft gehad met grensoverschrijdend gedrag”.

Lees ook: ‘Modelburger’ Ali B valt van voetstuk na uitzending BOOS

In de uitzending van BOOS, van programmamaker Tim Hofman, beschuldigen verschillende vrouwen Ali B van misdragingen achter de schermen bij The Voice. In één geval beschuldigt een oud-deelnemer van de talentenjacht hem ervan dat hij acht jaar geleden seks met haar heeft gehad, tegen haar zin in. Zij was toen achttien. Ook zanger Marco Borsato en bandleider Jeroen Rietbergen, die beiden werkten in een gezaghebbende rol binnen The Voice of Holland, worden door verschillende vrouwen beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag. De show werd door RTL stilgelegd toen eerder deze maand de aantijgingen naar buiten kwamen.

De omroepensector komt op initiatief van RTL en staatssecretaris Gunay Uslu (Cultuur en Media, D66) met een ‘code’ op het gebied van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Ook de NPO sluit zich daarbij aan, meldt persbureau ANP woensdag.

Lees ook: Geruchten hingen ‘als slechte parfum in de gangen’ van The Voice