Podcast

Cocaïnekoorts
26 jan 2022
wo - 26 januari 2022
Cocaïnekoorts
26 jan 2022
wo - 26 januari 2022
Aflevering 1: Nederland Drugsland
   
Deze podcast luister je ook in onze app

Aflevering 1: Nederland Drugsland

Op maandag 22 juni 2020 valt de politie een onbestemde loods in het Brabantse Wouwse Plantage binnen. Ze vinden een martelcontainer met een tandartsstoel en materiaal om mensen mee te martelen. Het is de meest gewelddadige vondst in Nederland in de afgelopen jaren. Piet Costa was al bekend als cocaïnesmokkelaar bij de politie en wordt nu ook gezien als opdrachtgever van de martelcontainer.

Wie is deze Piet Costa? Hoe kan een onbekende Rotterdammer uitgroeien tot een kopstuk van de internationale cocaïnemaffia? Wat zegt dat over hem? Maar vooral, wat zegt het over ons? Wat zegt het over Nederland?

Presentatie: Jan Meeus

Productie: Elze van Driel, Tessa Colen en Felicia Alberding

Montage: Yeppe van Kesteren, Jeroen Jaspers

Muziek: Jeroen Jaspers, Bas van Win

Iedere woensdag verschijnt een nieuwe aflevering.