Recensie

Recensie Podcast

De vader van Raf zat vol geheimen

Wat als je vader niet is wie je dacht dat hij was?

De in Nigeria geboren Francis Njotea draagt een groot geheim met zich mee. Hij fluistert zijn zoon Raf Njotea vanuit zijn ziekenhuisbed toe: „Voor ik sterf, wil ik de waarheid vertellen.” Francis is eigenlijk tien jaar ouder dan hij altijd heeft beweerd. Later, als Francis toch beter wordt, ontkent hij het verhaal. Het waren hallucinaties van de medicijnen, zegt hij. Maar Rafs interesse is gewekt. In de meeslepende podcastserie Ouder graaft de Vlaamse scenarist en presentator in het verleden van zijn vader. Met zijn persoonlijke verhaal maakt hij grote thema’s als migratie, afkomst en identiteit tastbaar. Daarbij blijkt Raf een geweldige verhalenverteller die de luisteraar meeneemt op zijn spannende en soms ontroerende ontdekkingstocht.

Ouder, 5 afleveringen van 40-50 min. VRT Radio 1.