Recensie

Recensie Podcast

De dood van een flamboyante zanger

Dertig jaar na zijn overlijden reconstrueert deze podcast het leven van rockzanger Freddie Mercury.

De laatste dagen van… Freddie Mercury begint bij het moment dat de flamboyante frontman van Queen te horen krijgt dat hij ziek is, en eindigt als hij op 24 november 1991 overlijdt aan aids. De serie zit vol archiefmateriaal, muziek- en interviewfragmenten van Mercury. Een hele aflevering is gewijd aan het ontleden van het nummer ‘Bohemian Rhapsody’ (‘Anatomie van een klassieker’). Daarnaast is er aandacht voor de jeugd van Farrokh Bulsara (zoals hij eigenlijk heette) op Zanzibar en in India, zijn coming-out, en zijn wilde jaren in de gayscene. Ook komt Peter Freestone aan het woord, die als persoonlijk assistent van dichtbij meemaakte hoe Mercury in het geheim een strijd voerde tegen aids.

De laatste dagen van… Freddie Mercury, 6 afleveringen van 42-55 min. NPO Radio 5/ Avrotros.