Zeker zeventien doden na ongeluk met vrachtwagen vol explosieven in Ghana

Mijnbouw Bij een botsing tussen een motorfiets en een vrachtwagen vol met explosieven is een ontploffing ontstaan. Daarbij kwamen zeker zeventien mensen om het leven.
Honderden gebouwen werden compleet verwoest door de explosie, die een grote krater veroorzaakte.
Honderden gebouwen werden compleet verwoest door de explosie, die een grote krater veroorzaakte. Foto RTRS

Een ontploffing na een botsing tussen een vrachtwagen en een motorfiets in het westen van Ghana heeft donderdag aan zeker zeventien mensen het leven gekost. Ook zijn volgens de Ghanese regering tenminste 59 mensen gewond geraakt. Dat schrijft persbureau Reuters vrijdagochtend.

De vrachtwagen vervoerde explosieven naar een goudmijn. Deze lading kwam tot ontploffing bij de botsing en zorgde voor een gigantische schokgolf. Honderden gebouwen werden compleet verwoest door de explosie, die een grote krater veroorzaakte. Mogelijk loopt het dodental nog op. De autoriteiten in het gebied hebben kerken en scholen gevraagd te helpen met de opvang van gewonden.

De Ghanese president Nana Akufo-Addo heeft op Twitter zijn medeleven betuigd aan de families van de slachtoffers. Hij noemt het ongeval een „tragisch incident” en schrijft dat er alles aan wordt gedaan om inwoners van het rampgebied te helpen. Het leger is ingezet om te helpen bij de nasleep van de ramp.

Twitter avatar NAkufoAddo Nana Akufo-Addo It is a truly sad, unfortunate and tragic incident, and I extend, on behalf of Government, deep condolences to the families of the deceased, and I wish the injured a speedy recovery. 2/4