In beeld

Dit zijn de indrukwekkendste foto’s van deze week

De fotoredactie van NRC selecteert elke week de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto’s die binnenkomen op de redactie. In de week dat de Tweede Kamer debatteerde over de regeringsverklaring, werd de eilandstaat Tonga werd getroffen door een Tsunami, organiseerde het Kröller-Müller Museum een yogales en sneeuwde het hevig in Syrië.
De vulkaan Hunga Tonga-Hunga Ha’apai barstte op 15 januari uit, hier vastgelegd door een satelliet. Door de uitbarsting van de onderzeese vulkaan werd de eilandstaat Tonga in de Stille Oceaan getroffen door een tsunami. Het officiële dodental na de natuurramp staat vooralsnog op vijf.
Foto AFP
De vulkaanuitbarsting bij Tonga heeft bij de kust van Peru een olievlek veroorzaakt. Een schip met olie aan boord begon te schommelen en lekte olie. Schoonmakers proberen de olievlek te verwijderen.
Foto Angela Ponce / Reuters
Een hond en twee mensen met een mondkapje op bij Kumortuli, een traditionele pottenbakkerswijk in het noorden van de Indiase stad Kolkata. In India stijgen de coronabesmettingen, waarschijnlijk door de Omikronvariant.
Foto Bikas Das / AP
Een oudere Kashmiri moslimvrouw in de Indiase stad Bugam wordt gevaccineerd tegen het coronavirus.
Foto Dar Yasin / AP
Zeer droog weer veroorzaakt branden In Paraguay. Een vrijwillige brandweerman probeert te voorkomen dat een hut afbrandt in de wijk Banco San Miguel in Asuncion in Paraguay.
Foto Jorge Saenz / AP
Premier Mark Rutte tijdens de tweede en laatste dag van het regeringsverklaringdebat. Aan het einde van de dag werden 23 moties aangenomen. Maar de in geld uitgedrukt meest kostbare moties – het terugdraaien van besparingen op de jeugdzorg (500 miljoen euro) of het koppelen van de AOW aan de voorgestelde verhoging van het minimumloon (2,4 miljard) – werden niet aangenomen.
Foto David van Dam
Een meisje en haar moeder schuilen in Sana’a, de hoofdstad van Jemen. De oorlog in Jemen duurt al zes jaar en heeft geresulteerd in de grootste humanitaire noodsituatie ter wereld.
Foto Khaled Abdullah / Reuters
Ethiopisch-orthodoxe christenen in de stad Gondar worden besprenkeld met water tijdens het Timkat-festival op 19 januari, waarbij de doop van Jezus door Johannes de Doper wordt gevierd.
Foto Eduardo Soteras / AFP
Voetgangers lopen over straat in het Mexicaanse Comachuen, de gemeenschap waar de inheemse Purépecha-bevolking woont. De kerstversiering hangt nog boven de straten.
Foto Fernando Llano / AP
De Franse president Emmanuel Macron hield woensdag een toespraak in het kader van het Franse voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie, in het Europees Parlement in Straatsburg. De Oekraïne-crisis en de verhouding met Rusland bewaarde Macron tot het einde van zijn toespraak. Hij brak een lans voor dialoog.
Foto Julien Warnand / EPA
Een vrouw smeekt om aalmoezen naast vier kinderen, die op een koude dag op het marktplein slapen in de Afghaanse hoofdstad Kabul. Volgens cijfers van voor de pandemie, leeft nog ruim de helft van de bevolking in Afghanistan onder de armoedegrens.
Foto Mohd Rasfan / AFP
In het Kröller-Müller Museum wordt een yogales gegeven. Met de yogasessies wil het Kröller-Müller een signaal afgeven aan het kabinet: de cultuursector moet weer open, net zoals de sportscholen. Het museum kreeg een officiële waarschuwing van de gemeente.
Foto Dieuwertje Bravenboer
Een vader en kind baden in het ijskoude water van de Veksa-rivier ten noorden van Moska ter viering van Driekoningen. Orthodoxe christenen vieren deze dag door in koud water te springen, dat in deze periode als heilig wordt beschouwd.
Foto Maxim Marmur / AP
Een kind staat in het besneeuwde Salat Zagrous-kamp in Aleppo voor Syrische vluchtelingen. Een sterke sneeuwstorm trof op 19 januari verschillende kampen en verwoestte honderden tenten.
Foto Yahya Nemah / EPA
Familieleden tonen foto's van hun broers en zussen die in de gevangenis zitten en worden beschuldigd van deelname aan anti-regeringsprotesten in Cuba. Zes maanden na de protesten tegen de Cubaanse regering zijn meer dan 50 demonstranten beschuldigd. Ze kunnen gevangenisstraffen tot 30 jaar krijgen.
Foto Ramon Espinosa / AP
Tennisser Nick Kyrgios uit Australië maakt selfies met toeschouwers na het winnen van de wedstrijd tegen de Britse Liam Broady op de tweede dag van de Australian Open in Melbourne. Kyrgios versloeg Broady in drie sets: 6-4, 6-3 en 6-3.
Foto Dave Hunt / EPA