De (on)geloofwaardigheid van showbizzkoppel MGK en Megan Fox

Sociale media volgt de socials. Deze keer: Sommige beroemdheden doen op sociale media alsof ze hele normale mensen zijn. Maar de onlangs verloofde Machine Gun Kelly en Megan Fox lichten hun eigenaardigheden juist extra uit.

Megan Fox, right en Machine Gun Kelly bij de iHeartRadio Music Awards in mei 2021
Megan Fox, right en Machine Gun Kelly bij de iHeartRadio Music Awards in mei 2021 Foto AP

Liefde doet pijn. Muzikant Machine Gun Kelly (MGK voor vrienden) en actrice Megan Fox hebben de tekst uit de ietwat gezapige power ballad ‘Love Hurts’ iets te letterlijk genomen. Het Amerikaanse showbizzkoppel had op sociale media al een reputatie van ‘excentriek’ opgebouwd, maar met de bekendmaking van hun verloving maakten ze het onlangs wel erg bont. Baker (31) vroeg Fox (35) ten huwelijk in Puerto Rico, waarna de twee het nieuws deelden via eigen berichten op Instagram. „Ik heb ja gezegd. En toen dronken we elkaars bloed”, sloot Fox haar eigen poëtische post af.

Daar bleef het niet bij. Machine Gun Kelly, echte naam Colson Baker, claimt in Vogue dat er ‘doornen’ in de verlovingsring verwerkt zijn: „Dus als ze probeert om de ring uit te doen, dan doet het pijn.” Zowel op Twitter als Instagram deelden mensen hun afschuw met deze zin: „Alles, wat ik over dit stel te weten ben gekomen, is tegen mijn wil.”

De outfit die Baker aan had tijdens het aanzoek deed denken aan de scheidsrechtershirts die medewerkers van sportkledingketen Foot Locker in winkels dragen. De winkel zelf deed ook mee: „Voor de duidelijkheid: Machine Gun Kelly heeft die dag vrij gevraagd.”

Sommige beroemdheden doen op sociale media alsof ze hele normale mensen met normale mensen-problemen zijn. Anderen lichten hun eigenaardigheden juist extra uit. In die laatste categorie vallen de zanger en de actrice. Maar wanneer ben je overdreven versie van jezelf en wanneer voer je een act op?

MGK wordt gezien als poseur

Deze vraag houdt het internet in het geval van dit stel al een tijdje bezig. Zijn ze echt zo raar? Drinken ze elkaars bloed? Vooral volgers van Machine Gun Kelly twijfelen aan zijn authenticiteit. Hij begon zijn carrière als rapper, maar schakelde in 2020 met succes over naar het poppunk-genre, een plek waar bands als blink-182 ooit domineerden (MGK werkte nauw samen met blink-drummer Travis Barker). Een slimme zet, want poppunk maakt inmiddels een flinke revival door. MGK wordt echter niet met open armen ontvangen door alle rockfans. Het publiek op het Louder Than Life festival in Louisville, Kentucky keerde zich bijvoorbeeld massaal tegen hem tijdens een optreden, wat resulteerde in geduw en getrek tussen de zanger en publiek voorin. Door serieuze muziekliefhebbers wordt hij gezien als een poseur die een rocksterretje speelt.

Zelf heb ik een zwak voor het genre waarin hij zich nu begeeft en daarom kan ik ook sommige liedjes van zijn album Tickets to My Downfall best wel waarderen. Vooral het bijzonder aanstekelijke liedje ‘Bloody Valentine’ is een aanrader.

In de clip bij dat nummer speelt Fox mee. In het begin van haar carrière werd zij neergezet als een leeghoofd die alleen in blockbusters als Transformers speelde omdat ze er zo prachtig uitziet. Ze bewees later het tegendeel met de hoofdrol in de feministische film Jennifer’s Body. Hierin speelde ze met haar eigen imago en bewees ze meer in haar mars te hebben dan gedacht. Een transformatie die je MGK ook zou gunnen: van punchline naar gewaardeerde rockster en echtgenoot.