Tweede aangifte tegen Ali B, ook tegen Rietbergen aangifte gedaan

Televisie RTL Nederland heeft de samenwerking met Ali B dinsdagmiddag opgeschort. Ook werd woensdag bekend dat er aangifte is gedaan tegen voormalig Voice-bandleider Jeroen Rietbergen.
The Voice of Holland-coach Ali B. tijdens de finale van het tv-programma.
The Voice of Holland-coach Ali B. tijdens de finale van het tv-programma. Foto Marco de Swart/ANP

In de zaak rond The Voice of Holland (TVOH) is dinsdag bij het Noord-Hollandse OM een tweede zedenaangifte binnengekomen tegen rapper en coach Ali B. Dat bevestigt zijn advocaat woensdag. Wat de precieze inhoud van de aangifte is en wie deze heeft ingediend, kon de advocaat niet zeggen. Ali B betwist volgens hem „de aangifte in al zijn onderdelen”.

Ook werd woensdagavond bekend dat oud-kandidaat Nienke Wijnhoven aangifte gaat doen van aanranding tegen voormalig bandleider van The Voice Jeroen Rietbergen. Dat liet haar advocaat Sébas Diekstra NRC weten. Wijnhoven heeft aangifte gedaan bij de zedenpolitie. Diekstra noemde verder geen details over de kwestie. Rietbergen ontkent „met klem” dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan aan aanranding van Wijnhoven, aldus zijn advocaat Peter Plasman.

Lees ook: Schandaal rond The Voice trekt diepe sporen door commerciële televisiewereld

RTL Nederland heeft de samenwerking met Ali B dinsdag opgeschort, meldt RTL Nieuws. Of het besluit verband houdt met de tweede aangifte, is niet duidelijk. Een woordvoerder van RTL Nederland was woensdagmiddag niet bereikbaar voor een reactie.

De eerste zedenaangifte tegen Ali B kwam vorige week binnen bij het OM. Toen het nieuws zaterdag naar buiten kwam, stelde Ali B overtuigd te zijn van zijn onschuld. Volgens hem ging de beschuldiging om iets dat „lang geleden” zou zijn gebeurd. Ook tegen The Voice-bandleider Jeroen Rietbergen is aangifte gedaan. Naar aanleiding van de beschuldigingen besloot RTL om de opnames en uitzendingen van The Voice of Holland, The Voice Senior en The Voice Kids voorlopig te staken.

BNNVARA-programma BOOS stelde RTL vorige week woensdag vragen over seksueel overschrijdend gedrag en machtsmisbruik rondom The Voice of Holland. In een verklaring noemde RTL de aantijgingen zaterdag „zeer ernstig en schokkend” en kondigde het aan in samenwerking met producent ITV te hebben besloten de uitzendingen van The Voice op te schorten. BOOS-presentator Tim Hofman meldde hierop dat de volgende aflevering van het programma zal gaan over The Voice, maar wilde nog geen details geven over de inhoud van de uitzending. BOOS verschijnt elke donderdag om 16.00 uur online op het YouTube-kanaal van het programma.