Kunstbeurs Tefaf eind juni in Maastricht

Kunst- en antiekbeurs De jaarlijks beurs, die altijd in maart wordt gehouden, werd in december vanwege de coronapandemie voor onbepaalde tijd uitgesteld.

Paysanne devant une Chaumiere (boerin voor een boerderij met rieten dak) van Vincent van Gogh tijdens de voorbezichtiging van de kunstbeurs The European Fine Art Fair Maastricht (TEFAF).
Paysanne devant une Chaumiere (boerin voor een boerderij met rieten dak) van Vincent van Gogh tijdens de voorbezichtiging van de kunstbeurs The European Fine Art Fair Maastricht (TEFAF). Foto Marcel van Hoorn/ANP

De 35ste editie van de kunst- en antiekbeurs Tefaf Maastricht vindt plaats van 24 tot en met 30 juni. Dat heeft de organiserende stichting dinsdag bekendgemaakt.

De jaarlijks beurs, die altijd in maart wordt gehouden, werd in december vanwege de coronapandemie voor onbepaalde tijd uitgesteld. Sinds maart 2020 heeft Tefaf, dat normaal in Maastricht en New York jaarlijks drie beurzen organiseert, al vijf evenementen door corona moeten afgelasten. De nieuwe datum voor Tefaf Maastricht sluit aan op Art Basel, de belangrijkste beurs voor hedendaagse kunst in de wereld.

Tegelijk werd gisteren bekend dat twaalf vaste Tefaf-deelnemers van 7 tot en met 10 april opnieuw Art Affair organiseren, een kleinschalige kunst- en antiekbeurs in twee zalen van het Hilton-hotel in Amsterdam die tijdens de pandemie al twee keer eerder is gehouden. De organisatoren hebben nog een optie op een derde zaal en kunnen uitbreiden naar achttien deelnemers.