4-jarig vermist Belgisch jongetje dood gevonden in Zeeland

Vermissing De sinds vorige week woensdag vermiste Dean werd voor het laatst gezien met een 34-jarige Belgische man. De Nederlandse politie verstuurde maandag een Amber Alert.
De 34-jarige verdachte werd maandag aangehouden in het Utrechtse dorp Meerkerk.
De 34-jarige verdachte werd maandag aangehouden in het Utrechtse dorp Meerkerk. Foto Lex van Lieshout/ANP

Het Belgische jongetje Dean (4), voor wie de Nederlandse politie maandag een Amber Alert had verstuurd, is dood gevonden in Zeeland. Dat meldt de politie van Zeeland maandagavond op Twitter. Het jongetje werd sinds vorige week woensdag vermist.

Hij werd voor het laatst gezien in de Belgische plaats Sint-Niklaas samen met een 34-jarige Belg. Die werd maandagmiddag aangehouden in Nederland, in het Utrechtse dorp Meerkerk. Agenten hadden hem verhoord, maar omdat hij niets losliet over de verblijfsplaats van Dean verstuurde de politie een Amber Alert. De auto van de verdachte werd maandag gevonden bij een bedrijf in Gorinchem in Zuid-Holland.

Volgens Belgische media is de verdachte Dave De K. Dat is tevens de naam die de Belgische federale politie gebruikte in haar opsporingsbericht over Dean en zijn 34-jarige vermeende ontvoerder. De moeder van Dean zei maandag tegen het Belgische dagblad De Standaard dat Dave De K. de oppas is van Dean. Het Belgische Openbaar Ministerie bevestigt aan de krant Het Laatste Nieuws dat De K. in 2008 een 2-jarig Belgisch jongetje zo ernstig mishandelde dat het overleed. De K. zou hiervoor in 2010 veroordeeld zijn tot tien jaar cel.