Zestienjarige jongen omgekomen bij schietincident in Amsterdam Zuidoost

Schietincident Hulpdiensten troffen de jongen met meerdere schotwonden aan in een woning in de Sinderenstraat. Wat er precies is gebeurd en of er sprake was van opzet of een ongeval, is nog onduidelijk.
De hulpdiensten kregen iets voor zeven uur ’s avonds melding van een schietincident in een woning aan de Sinderenstraat.
De hulpdiensten kregen iets voor zeven uur ’s avonds melding van een schietincident in een woning aan de Sinderenstraat. Foto Lex van Lieshout/ANP

Een zestienjarige jongen is zondagavond om het leven gekomen bij een schietincident in een woning in Amsterdam Zuidoost. Dat schrijft de politie in een verklaring op Twitter. Wat er precies is gebeurd en of er sprake was van opzet of een ongeval, is nog onduidelijk. Een politiewoordvoerder zegt rekening te houden met alle scenario’s, ook met de mogelijkheid dat een vuurwapen per ongeluk is afgegaan.

De hulpdiensten kwamen rond zeven uur ’s avonds af op een melding van een schietincident in een woning aan de Sinderenstraat. Binnen troffen ze de zestienjarige jongen aan met meerdere schotwonden. Hulp mocht niet meer baten: het slachtoffer is ter plaatse aan zijn verwondingen overleden.

Volgens Het Parool heeft de politie twee jongens van ongeveer dezelfde leeftijd gearresteerd, maar dit wil de woordvoerder niet bevestigen. Getuigen zeggen tegen de Amsterdamse krant dat de twee bevriend zijn met het slachtoffer. Mogelijk zijn zij door agenten meegenomen omdat de omstandigheden rond de schietpartij nog onduidelijk zijn. De schutter zou volgens Het Parool zijn gevlucht, maar ook dit is niet bevestigd.

De krant sprak met een familielid van een van de jongens die door de politie is meegenomen. „Ze zouden gaan chillen, zeiden ze”, aldus de vader. „Ik heb ze twee dagen geleden nog gewaarschuwd dat ze op het rechte pad moeten blijven.”