Recensie

Recensie Podcast

Waar Europa staat op het wereldtoneel

Nieuwjaarsspecial: de terugkeer van Assad en Europa tussen de grote spelers?
Deze podcast luister je ook in onze app

De podcast Wereldmachten onderzoekt Europa’s positie op het wereldtoneel. Wat staat het continent te wachten, nu de VS zich terugtrekken en China als grote wereldmacht oprukt? Journalisten Tim Wagemakers en Hans Klis bestuderen iedere aflevering een geopolitieke kwestie met een kenner. Machtsverschuivingen door de overgang naar schone energiebronnen bijvoorbeeld, of monopolies op internetkabels in de zee. In heldere uiteenzettingen worden de belangrijkste factoren in deze multipolaire wereld neergezet. Het is best lastig te zien waar dreigingen vandaan komen; de wereld is groot en er gebeurt een hoop, zoals Tim enigszins gedesillusioneerd vaststelt. Toch bewaart deze ambitieuze podcast met compacte onderwerpkeuzes voldoende luchtigheid.

Wereldmachten, wekelijkse afl. van 28-55 min. Dag & Nacht Media.