Recensie

Recensie Podcast

Ode aan de vader van Europa

Trailer Het Mirakel van Schuman
Deze podcast luister je ook in onze app

Een verenigd Europa is voor mij, zoals voor veel van mijn leeftijdsgenoten, vanzelfsprekend. De Vlaamse presentator Sven Speybrouck en politicoloog Hendrik Vos verkennen de vele ruzies en compromissen die voorafgingen aan de vereniging van Europa. Voor Het Mirakel van Schuman reist het duo naar historische locaties en spreekt mensen die aan de wieg van de EU stonden. De vrije selectie aan wonderbaarlijke verhalen krijgt extra waarde door de bewondering en ontroering die Vos toont, vooral voor zijn grote held Robert Schuman, de ‘vader van Europa’, de man die volgens Vos verantwoordelijk is voor de vrede die we vandaag de dag genieten. Jaarlijks reist Vos met zijn studenten naar Schumans graf. Altijd spreekt daar wel iemand de woorden: „Merci, Robert.”

Het Mirakel van Schuman, 6 afl. van 28-54 min. VRT Radio1/ EU.