Videoprojectie met varkens op Bloemgracht

Agenda Amsterdam | Naar buiten

Foto Jaap de Ruig

Vanaf zondagmiddag een week lang in de avonduren te zien op de Bloemgracht: Het vrolijke varken, een driedelig kunstproject van Jaap de Ruig bestaande uit een video-installatie „met varkens en modderpoel”.

Vanaf de opening, zondag om 17.00 uur dus, wordt „een kunstproject in werking gezet dat zich onttrekt aan welke lockdown dan ook. Vanaf dat moment scharrelen er rond een grote modderpoel varkens achter de ramen van vier aaneengesloten grachtenpanden.” Deze video-installatie is een vervolg op De Ruigs raamprojecties met koeien drie jaar geleden, eveneens een ode aan dieren die samenwerken met de mens.

Meer informatie én video’s op de website.

Zondag 16 t/m zondag 23 januari, 17.00 - 22.00 uur, Bloemgracht 135 t/m 169. www.jaapderuig.nl