Voetballer Vloet zat achter het stuur bij ongeluk dat 4-jarige het leven kostte

Heracles Almelo Tot nu toe was onduidelijk wie afgelopen november achter het stuur zat tijdens het ongeluk, waarbij volgens de politie alcohol in het spel was. Vanaf maandag keert Vloet terug in de selectie van zijn club Heracles.
Voetballer Rai Vloet tijdens een wedstrijd in september vorig jaar.
Voetballer Rai Vloet tijdens een wedstrijd in september vorig jaar. Foto Vincent Jannink/ANP

Voetballer Rai Vloet (26) zat achter het stuur bij het auto-ongeluk op de A4 dat in de nacht van 13 op 14 november het leven kostte aan een 4-jarig jongetje. Dat bevestigen de politie Noord-Holland en Vloets advocaat Erik Thomas maandag aan NRC. Het ongeluk gebeurde op de A4 bij Hoofddorp. Heracles Almelo-speler Vloet reed tegen een andere auto, waarin een gezin met twee jonge kinderen zat. Tot nu toe was bekend dat Vloet betrokken was bij het ongeluk, maar het was niet duidelijk wie de auto bestuurde.

De politie bevestigt tegenover NRC ook dat Vloet toen het ongeluk plaatsvond onder de invloed van alcohol was. Het onderzoek van de politie loopt nog. Daarom ligt de zaak nog niet bij het Openbaar Ministerie, en komt die voorlopig ook nog niet voor de rechter. Rai Vloet „heeft zijn medewerking gegeven en dat blijft hij doen”, zegt Thomas. Zolang het onderzoek nog loopt, kan de politie geen verdere inhoudelijke mededelingen doen, zegt een woordvoerder van de politie Noord-Holland.

Maandag werd bekend dat Rai Vloet terugkeert in de selectie van voetbalclub Heracles Almelo. „We vinden dat we het recht zijn beloop moeten laten, we kunnen en willen niet op de stoel van de rechter gaan zitten”, zegt technisch directeur van de club Tim Gilissen in een verklaring. Vloet zelf zegt bij zijn terugkeer een „dubbel gevoel” te hebben: „Wat het ook lastig maakt is het besef dat ik mijn leven weer langzaam kan oppakken terwijl de getroffen familie dat niet kan.”