Recensie

Recensie Podcast

Engelstalige voetbalpodcasts

Gewoonlijk komt chef audio Anne Moraal wekelijks met nieuwe podcasttips. Deze week neemt Harrison van Vliet, die de hoofdredactie doet voor NRC audio, over. Dus schrijft hij over voetbal.
Pep's Innovation, Lukaku's System & Ralf's False Start: Premier League Notebook
Deze podcast luister je ook in onze app
FA Cup third round previews and Pulisic Patrol – Football Weekly Extra
Deze podcast luister je ook in onze app

Voetbal! Hét onderwerp waar Anne precies niets mee heeft. Dus als ik dan een keer mag invallen grijp ik de kans met beide handen aan om je twee van mijn favoriete Engelstalige journalistieke voetbalpodcasts voor te zetten. Football Weekly is de eerste, een wekelijkse van The Guardian. Ik ben hem gaan luisteren tijdens het afgelopen EK omdat praten over Nederland snel afgelopen was. Sindsdien is hij blijven hangen. Luistert heerlijk weg, is inhoudelijk sterk en vaak grappig. Met wisselende gasten wordt alles van de laatste wedstrijden in de Premier League tot de financiële situatie van Barcelona besproken.

En mocht je nou zowel van voetbal als van datajournalistiek houden - ze bestaan - probeer dan de Football Tactics Podcast van The Athletic eens uit. Onderbouwd nerden over spelsystemen, transfers en spelers. Wat wil een mens nog meer?

Football Weekly, wekelijks afleveringen van een uur, The Guardian.

Football Tactics Podcast, wekelijks afleveringen van een uur, The Athletic.