Podcast

Tussen de regels
7 jan 2022
vr - 7 januari 2022
Tussen de regels
7 jan 2022
vr - 7 januari 2022
Een Surinaams meesterwerk herontdekt
   
Deze podcast luister je ook in onze app

Een Surinaams meesterwerk herontdekt

De Surinaamse schrijfster Bea Vianen was in de jaren zestig en zeventig erg populair, zowel in Nederland als Suriname. Toch verdween zij langzaam uit beeld bij het grote publiek, en was haar werk lange tijd niet in Nederlandse boekhandels te vinden. Tot nu. Haar debuutroman Sarnami, hai of Suriname, ik ben, is na meer dan vijftig jaar opnieuw uitgegeven. Het is een beklemmende coming-of-age roman over een vrouw in het Suriname van de jaren vijftig. Michel Krielaars spreekt met Toef Jaeger en Dominique van Varsseveld over Bea Vianen. Waarom is haar debuutroman pas nu weer verkrijgbaar? Wat maakt het zo goed? En wat zegt Vianens toch enigszins tragische leven over de manier waarop Nederland omgaat met Surinaamse schrijvers?