Thuiskok

Phad pak

Schil de wortel en snijd hem in schuine repen van 3 centimeter. Snijd de paksoi in lange repen, de asperges in stukken van 3 centimeter en de gepelde ui in fijne maantjes. Snijd de broccoli in dunne plakken. De bimi kun je heel laten. Plet de chilipeper en de knoflook in de vijzel.

Verhit de olie in een wok en fruit de knoflook en de chili. Zet het vuur zo hoog mogelijk en bak eerst de wortel en de paksoi. Doe er de ui, de asperges en de broccoli bij. Voeg er ten slotte de sugarsnaps en de beukenzwammen aan toe en breng op smaak met sojasaus, oestersaus, peper en suiker. Haal de groenten van het vuur als ze nog knapperig zijn en serveer meteen. Volgens Dokkoon Kapueak is het geheim van gebakken groenten uit de wok het hoge vuur. Ze adviseert om de groenten zo snel mogelijk te bakken zodat ze krokant blijven. Als je ze op laag vuur gaart, verliezen de groenten hun bite.