Uitreiking Grammy Awards opnieuw uitgesteld vanwege pandemie

De Grammy Awards zijn de belangrijkste Amerikaanse muziekonderscheidingen.
De Grammy Awards zijn de belangrijkste Amerikaanse muziekonderscheidingen. Foto Chris Pizzello/AP

De uitreiking van de Grammy Awards is ook dit jaar uitgesteld vanwege het coronavirus en in het bijzonder de in de Verenigde Staten oprukkende Omikronvariant. Dat heeft de organisatie van de belangrijkste Amerikaanse muziekprijzen woensdag bekendgemaakt. Het evenement zou plaatsvinden in de Crypto.com Arena in Los Angeles.

„Gezien de onzekerheid rondom de Omikronvariant, bevat het houden van de show op 31 januari simpelweg te veel risico’s”, aldus de organisatie. Wanneer het evenement wel plaats kan vinden, is niet bekend. „De gezondheid en veiligheid van onze muziekgemeenschap, het live publiek en de honderden mensen die onvermoeibaar werken om onze show te produceren, blijft onze topprioriteit.”

Het is het tweede jaar op rij dat de uitreiking van de Grammy’s wordt uitgesteld. Vorig jaar, toen het evenement aanvankelijk ook op 31 januari plaats zou vinden, werd de uitreiking uiteindelijk zes weken later gehouden. Dit jaar zijn onder meer Billie Eilish, ABBA en Justin Bieber genomineerd voor de belangrijkste prijs, die van ‘album van het jaar’.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Recordaantal van 24.590 positieve tests gemeld bij het RIVM