Australië trekt reisvisum Djokovic vlak voor Australian Open in

De Australische autoriteiten hebben het visum van tennisser Novak Djokovic ingetrokken. Dat hebben de Australische grensautoriteiten bekendgemaakt, zo melden verschillende internationale media, waaronder persbureau Reuters en de BBC. Met het visum wilde de nummer één van de wereld het land in reizen om vanaf 17 januari mee te doen aan de Australian Open. Volgens de BBC zou Djokovic donderdag het land uit worden gevlogen.

Eerder deze week kreeg Djokovic, die zich verzet tegen verplichte vaccinatie en weigert te zeggen of hij ingeënt is tegen het coronavirus, vrijstelling van de vaccinatieplicht die geldt om Australië binnen te komen. Desalniettemin zou hij woensdagavond na om 23.30 uur Australische tijd te zijn geland in Melbourne, een hele nacht op het vliegveld doorgebracht hebben. Volgens de grensautoriteiten zou er een fout zijn gemaakt bij het aanvragen van zijn visum, zo schrijven Australische media. Mogelijk gaan de advocaten van de Servische tennisser in beroep tegen het besluit.

Inmiddels heeft ook de Servische president Aleksandar Vucic zich in de kwestie gemengd en de Australische autoriteiten opgeroepen de tennisser toegang te verlenen tot het land. „Ik heb onze Novak verteld dat heel Servië bij hem is en dat onze instituties er alles aan doen om ervoor te zorgen dat er onmiddellijk een einde wordt gemaakt aan de pesterijen aan het adres van ‘s werelds beste tennisser”, aldus Vucic.

Coach Goran Ivanisevic zette een foto online van het wachten op het vliegveld in Melbourne:

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Italië voert vaccinatieplicht voor vijftigplussers in