Ajax staakt trainingskamp in Portugal na positieve coronatests

Ajax heeft het trainingskamp in de Portugese Algarve per direct gestaakt en de club keert woensdag nog terug naar Nederland. Aanleiding voor het besluit zijn enkele positieve coronatests in de selectie en staf. Dat meldt de club woensdagavond. De Amsterdammers verbleven sinds maandag in Portugal.

Voordat Ajax naar het trainingskamp vertrok, testten alle ruim zestig spelers en stafleden nog negatief op het coronavirus. In Portugal bereidde de club zich voor op de tweede seizoenshelft, die voor de Amsterdammer op 16 januari aanvangt met een wedstrijd tegen FC Utrecht. Met het oog op dat duel zegt Ajax geen risico’s te willen nemen en een uitbraak te willen voorkomen. Hoeveel spelers en stafleden positief testten op het coronavirus is niet bekendgemaakt.

Van de clubs uit de top drie was Ajax de enige ploeg die wél besloot op trainingskamp te gaan. Feyenoord en PSV reisden eerder deze week vanwege positieve testuitslagen in de selectie niet af naar Spanje. Ook FC Utrecht en sc Heerenveen annuleerden de geplande voorbereiding op het vervolg van het seizoen, beide clubs verkozen vanwege positieve tests trainen op het eigen complex boven een trainingskamp in eigen land.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Uitreiking Grammy Awards opnieuw uitgesteld vanwege pandemie