Ook PSV schrapt trainingskamp nadat ‘deel van de selectie’ positief test

In navolging van Feyenoord heeft ook PSV het trainingskamp in Spanje dinsdag afgeblazen omdat „een deel van de selectie” positief is getest op het coronavirus. Dat meldt de club dinsdag in een verklaring. Om hoeveel besmettingen het gaat en of het gaat om spelers dan wel staf, wil een woordvoerder niet zeggen.

De spelers en trainer Roger Schmidt zouden dinsdag naar de Spaanse plaats Marbella vliegen om zich daar tot en met half januari voor te bereiden op de tweede seizoenshelft. In plaats daarvan zal de selectie de komende dagen trainen op het eigen trainingscomplex De Herdgang.

PSV, de koploper van de Eredivisie, speelt op zondag 16 januari een uitwedstrijd tegen FC Groningen. De selectie van Schmidt heeft één punt meer dan landskampioen Ajax. Afgelopen weekend schrapte ook Feyenoord het trainingskamp in Spanje vanwege een aantal positieve tests.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Bijna duizend uit Oostenrijk teruggekeerde Nederlanders testten vorige week positief