Podcast

Haagse Zaken
1 jan 2022
za - 1 januari 2022
Haagse Zaken
1 jan 2022
za - 1 januari 2022
#16 Hugo de Jonge: de minister die leidt en lijdt
   
Deze podcast luister je ook in onze app

#16 Hugo de Jonge: de minister die leidt en lijdt

Hugo de Jonge is een zichtbare politicus waar je al jaren niet omheen kan. Hij begon in 2017 als minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Sinds maart 2020 is hij coronaminister en tussendoor was hij ook nog zes maanden lijsttrekker van het CDA. Inmiddels is bekend dat hij wel terugkeert als bewindspersoon in het nieuwe kabinet Rutte IV, maar niet nog een keer op het ministerie van Volksgezondheid.  

Op en buiten het Binnenhof: iedereen lijkt een mening te hebben over De Jonge – maar wie is hij en wat heeft hem gevormd? In deze aflevering van Haagse Zaken kijken Guus Valk en Lamyae Aharouay verder dan extravagante schoenen, een vette kuif en de constante woordenstroom waar De Jonge inmiddels bekend om staat.

@LamyaeA // @apjvalk

Lees hier het profiel uit de eindejaarsbijlage van 2021.

En hier de twee eerdere profielen die Lamyae van Hugo de Jonge schreef:

Toen hij zich kandideerde voor het CDA-lijsttrekkerschap.

Toen hij coronaminister werd.

Presentatie:
Guus Valk
Gast:
Lamyae Aharouay
Montage:
Pieter Bakker