Treinen en snelwegen naar België minder druk dan eerder deze week

Veel Nederlanders bezoeken België om te winkelen, wat in eigen land door de lockdown niet kan.
Veel Nederlanders bezoeken België om te winkelen, wat in eigen land door de lockdown niet kan. Foto Arie Kievit/ANP

In de treinen en op de snelwegen richting Antwerpen was het donderdagochtend opnieuw druk, maar wel rustiger dan voorgaande dagen. Dat bevestigen woordvoerders van de ANWB en NS. Veel Nederlanders reizen deze week af naar België, waar soepelere coronamaatregelen gelden, om de lockdown in eigen land te ontvluchten.

Onder meer op de A16 richting Antwerpen ontstond donderdagochtend een opstopping en duurde de reis zo’n kwartier langer dan normaal, aldus de ANWB. Ook op de A58 was het druk. Inmiddels is de drukte voorbij en ook ‘op de terugweg’, aan het einde van de middag en ’s avonds, verwacht de ANWB geen problemen. De afgelopen dagen smeerde de drukte door verkeer uit België zich uit over de middag en avond.

Ook in de treinen naar Antwerpen was het ’s ochtends volgens NS nog steeds „erg druk” en was onderling afstand bewaren niet mogelijk. Wel zijn de treinen minder vol dan eerder deze week en hoeft niemand achter te blijven op het perron. NS verwacht dat de drukte de komende dagen aanhoudt en raadt reizen naar België tot zondag af als dat niet strikt noodzakelijk is.

De aanwezigheid van Nederlanders is in Antwerpen niet onopgemerkt gebleven. In verschillende delen van de stad zijn woensdagavond twaalf Nederlanders aangehouden voor vechtpartijen en overlast, meldt de Gazet van Antwerpen. Een van de vechtpartijen vond plaats op de Grote Markt in het centrum. „Enkele heethoofden uit een grote groep wilden de confrontatie aangaan met elkaar en met de politie”, aldus een woordvoerder tegen de krant.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Treinen en snelwegen naar België minder druk dan eerder deze week