Thuiskok

Sinaasappeltulband

We sluiten de week en het jaar af met zoet. Deze tulband is makkelijk te maken, maar ziet er dankzij het fruit extra feestelijk uit. U kunt natuurlijk variëren met de fruitsoorten. Verhit de oven tot 180 graden. Vet een tulbandvorm met een beetje olie in en bestuif hem met bloem. Zeef de bloem en het bakpoeder rechtstreeks in een grote kom. Breek de eieren in een andere, middelgrote kom en roer er grondig de suiker door. Voeg de sinaasappelrasp, de olie, de melk en het zout toe en roer opnieuw goed. Giet het mengsel bij de bloem en roer opnieuw. Giet het beslag in de ingevette vorm. Zet hem ca. 45 minuten in de oven. Haal hem eruit en laat hem even staan. Stort de tulband op een rooster om af te koelen. Meng de ananas in een middelgrote kom met de kiwi’s, banaan en frambozen. Besprenkel het fruit met het sinaasappelsap en de honing. Bestrooi alles met kaneel en laat het 10 minuten intrekken. Zet de tulband op een schaal. Laat het fruit uitlekken, vang het sap op en schik het fruit in het open middelste van de taart. Bedruppel het gebak met het opgevangen sap, garneer met een paar muntblaadjes en dien het meteen op.