RIVM meldt 14.868 positieve coronatests

In de afgelopen 24 uur zijn bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid (RIVM) 14.868 positieve coronabesmettingen gemeld. Dat zijn er 932 minder dan in het etmaal ervoor. Woensdag werden bij het RIVM 15.800 positieve tests geregistreerd. Een aantal dat waarschijnlijk hoger uitviel door een technische storing eerder deze week. Dinsdag was het gerapporteerde aantal uitzonderlijk laag: 9.213.

Het RIVM heeft donderdag veertig overlijdens geregistreerd die gerelateerd zijn aan Covid-19, elf minder dan op woensdag. Dat betekent niet dat zij daadwerkelijk in de afgelopen 24 uur overleden zijn. Soms worden sterfgevallen pas later doorgegeven.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Treinen en snelwegen naar België minder druk dan eerder deze week