Podcast

Vandaag
30 dec 2021
do - 30 december 2021
Vandaag
30 dec 2021
do - 30 december 2021
Overleeft president Bolsonaro 2022?
   
Deze podcast luister je ook in onze app

Overleeft president Bolsonaro 2022?

2021 loopt op zijn einde. In NRC Vandaag blikken we terug én vooruit. Met onze correspondenten kijken we naar belangrijke ontwikkelingen in hun regio, verhalen die de voorpagina’s haalden of juist ondergesneeuwd raakten onder andere nieuwsgebeurtenissen. En die ook in 2022 nog bepalend zullen zijn. 

Vandaag: Brazilië

Zuid-Amerika correspondent Nina Jurna was erbij toen Jair Bolsonaro in 2018 met een ruime meerderheid werd gekozen tot president van Brazilië. Vier jaar later is de stemming omgeslagen. Hij wordt verantwoordelijk gehouden voor de grote hoeveelheid coronadoden en economische achteruitgang in het land. Maar in oktober zijn er verkiezingen, gaat Bolsonaro in 2022 opnieuw gekozen worden?

Lees ook dit artikel dat Nina Jurna over Bolsonaro schreef.

Gast:
Nina Jurna
Presentatie:
Misha Melita
Productie:
Henk Ruigrok van der Werven
Montage:
JP Geersing