Italië voert vanaf 10 januari vrijwel overal 2G in

In Italië worden vanaf 10 januari de coronamaatregelen dusdanig aangescherpt dat vanaf dat moment vrijwel een 2G-beleid geldt in het land. Dat schrijven Italiaanse media donderdag. Over twee weken mogen ongevaccineerden niet meer met het openbaar vervoer en ook in hotels, zwembaden en bij congressen, festivals en op binnenlandse vluchten zijn ze niet welkom.

Voor studenten en mensen met een essentieel beroep geldt een uitzondering, zij mogen wel nog steeds met een negatief testresultaat met de bus, trein of metro. De maatregelen gelden in ieder geval tot 31 maart.

Naast alle verscherpte regels is er ook een versoepeling: Italianen die hun boosterprik gehad hebben hoeven niet meer in quarantaine nadat ze contact hebben gehad met iemand die besmet is met het coronavirus.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Treinen en snelwegen naar België minder druk dan eerder deze week